На ЗАЕС пройшли дві конференції одразу

АЭС | 07:07, 30.01.2018
 Поделиться

Поделиться в

На ЗАЕС пройшли дві конференції: трудового колективу і звітна профспілкова, на яких обговорили і підвели підсумки виконання колективного договору між адміністрацією та трудовим колективом за 2017 рік та окреслили основні завдання перед персоналом ЗАЕС на поточний рік.

В роботі конференцій взяли участь заступник директора Дирекції НАЕК «Енергоатом» з кадрів і соціальних питань Владислав Янішевський, голова Атомпрофспілки України Валерій Матов та заступник голови Атомпрофспілки — голова профспілкового комітету НАЕК «Енергоатом» Олексій Лич.
Відкрив конференцію генеральний директор ЗАЕС Олександр Остаповець. Він підкреслив, що минулий рік для станції був насиченим і цікавим, колектив впорався з усіма поставленими завданнями. Що стосується виробничих показників, то були виконані усі взяті на себе зобов’язання, які стосуються експлуатації, вироблення електроенергії, ремонту енергоблоків, реконструкції та модернізації, продовження терміну служби обладнання і отримання ліцензії на експлуатацію енергоблока №3 у понад проектний період.

Генеральний директор зупинився також на основних об’єктах, будівництво яких у 2017 році було завершено і об’єкти введені в дослідну експлуатацію. Це розширювана частина відкритого розподільного пристрою ВРП-750, комплекс з переробки РАВ, азотно-киснева станція і галузевий тренажерний комплекс з підготовки ремонтного персоналу. На поточний рік стоять завдання щодо введення цих об’єктів вже в промислову експлуатацію. В цьому році починається будівництво на майданчику ЗАЕС сонячної електростанції.

Генеральний директор торкнувся і таких важливих напрямків  як охорона праці, охорона здоров’я, оздоровлення, робота з молоддю, розвиток соціальної сфери і утримання соцоб’єктів, спортивно-масові та культурні заходи, які втілювалися в життя протягом року.

На сьогоднішній день на станції працюють 11 099 чоловік. Середній вік близько 44 років. Олександр Анатолійович підкреслив, що колектив станції — це колектив професіоналів, на який покладені важливі завдання з виробництва електроенергії, і з якими він успішно справляється.

Голова профспілкового комітету ЗАЕС Микола Захаров зазначив, що соціальна політика ДП НАЕК «Енергоатом» є однією з головних і пріоритетних напрямків в діяльності підприємства. У зв’язку з цим на станції діє єдина система соціальних пільг і гарантій для працівників, так званий «соціальний пакет». Він прописаний в колективному договорі кампанії і виконується неухильно.

Він також акцентував увагу на кількох основних питаннях, які необхідно вирішити найближчим часом. Це забезпечення житлом висококваліфікованих працівників, видача позичок, будівництво малосімейного житла і відхід від поділу персоналу на промисловий і непромисловий і інші.

Микола Захаров підкреслив, що завдяки президенту НАЕК «Енергоатом» Юрію Недашковському в компанії успішно реалізується політика соціального партнерства, що закріплюється щорічно колективним договором. «Таке взаєморозуміння між адміністрацією та профспілковим комітетом завжди будувалися на взаємоповазі. Цей підхід в роботі необхідно зберігати і розвивати надалі. У цьому запорука успіхів у вирішенні виробничих і соціальних завдань. Президент компанії розуміє наскільки важливо для персоналу забезпечення гарантованим соціальним пакетом, тому докладає всіх зусиль для забезпечення цих напрямків в колективному договорі», — сказав голова профспілкового комітету ЗАЕС.

Важливим і актуальним на сьогоднішній день є рівень оплати праці атомників, який, незважаючи на певне збільшення, залишається низьким у порівнянні з промисловим сектором України.
З метою недопущення соціальної напруги в колективах атомних станцій України, постановою конференції трудового колективу ЗАЕС профспілковому комітету НАЕК спільно з адміністрацією компанії також доручено в найкоротші терміни звернутися в Національну комісію, що здійснює державне регулювання тарифів у сферах енергетики і комунальних послуг, для невідкладного розгляду питання про підвищення тарифу на електроенергію для НАЕК «Енергоатом» з урахуванням першочергових витрат на підвищення безпечної експлуатації енергоблоків і встановлення справедливого співвідношення темпів зростання заробітної плати працівників НАЕК «Енергоатом» до темпів зростання заробітної плати по промисловості України.

На звітній профспілковій конференції профком ЗАЕС відзвітував про свою роботу за минулий рік. Також було обрано делегатів на конференцію трудового колективу та профкому ДП НАЕК «Енергоатом».

Джерело: сайт ЗАЕС

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

comments powered by HyperComments

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: