Президента просят признать Мариуполь, Запорожье и Кривой Рог зонами чрезвычайной экологической ситуации

Экология | 16:51, 14.09.2018
 Поделиться

Поделиться в

На сайте электронных петиций к Президенту Украины появилась петиция "О признании Мариуполя, Кривого Рога и Запорожья зонами чрезвычайной экологической ситуации".
Петицию подал Олег Харченко вчера, 13 сентября, передает 061.
Чтобы ее рассмотрели, необходимо собрать 25 тысяч голосов — пока там 381 подпись. Подписаться можно ЗДЕСЬ еще в течение 90 дней.
"Обставини та обґрунтування:
У містах Маріуполь, Кривий Ріг, Запоріжжя розташовані видобувні та металургійні підприємства групи «Метінвест», які відносяться до 1 класу шкідливості.Використання на цих підприємствах старого, немодернізованого обладнання супроводжується надмірними викидами в атмосферу забруднюючих речовин.Збільшення обсягів виробництва супроводжується значним смородом і задимленням, що погано впливає на самопочуття та призводить до різкого погіршення стану здоров’я мешканців міст присутності «Метінвесту».
Всупереч національним інтересам України в частині екологічної безпеки, за сприянням високопосадовців, Міністерство екології та природних ресурсів видає дозволи на понаднормативні викиди забруднюючих речовин, які становлять реальну загрозу життю українців.Окрім того, в результаті неврегульованості з боку Міністерства екології та природних ресурсів на даний час в Україні фактично не здійснюється контроль та не міряються викиди в атмосферне повітря підрозділами Державної екологічної інспекції. Це дозволяє забруднювачам безконтрольно та безкарно нехтувати екологічною безпекою країни.Ситуація з техногенним забрудненням атмосферного повітря є катастрофічною для здоров’я мешканців міст, які вимушені жити у стані постійної загрози.
Пропозиції та вимоги:
У зв’язку з чим звертаємось до Вас з вимогою:Захистити конституційне право громадян України на безпечне для життя і здоров’я довкілля, шляхом визнання міст Маріуполь, Кривий Ріг, Запоріжжя зоною надзвичайної екологічної ситуації, згідно відповідного Закону та доручити РНБО разом з Кабінетом Міністрів України вжити невідкладних заходів, спрямованих на нормалізацію екологічного стану", — написал автор петиции.
Напомним, чешские экологи проверили уровень загрязнения окружающей среды в Запорожье, а областная экоинспекция внепланово проверит "Запорожский железорудный комбинат".
Читайте также: Оплатить со смартфона: в запорожском автобусе испытывают "электронный билет", — ФОТО
Источник: 061.ua

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

comments powered by HyperComments

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: