Хто переможе в протистоянні за квітковий ринок?

Общество | 22:17, 2.03.2018
 Поделиться

Поделиться в

На території екс-«шанхая» з’явився екскаватор, робітники, там почали рити ями (котловани?) Цьому перешкоджали квіткарі. Вони викликали на місце подій поліцію. 

Не встигли вчора розібрати тимчасові споруди, де продавали квіти, як сьогодні на тому самому місці продовжився конфлікт підприємців — торговців квітами та Миколи Казакова, який взявся наводити лад на території, яка, як він стверджує, за договором оренди належить йому.

З цим категорично не згодні квіткарі: вони продемонстрували докази того, що так само претендують на земельні ділянки поблизу пішохідної алейки, як і Микола Казаков. Вони теж подали заяви до мерії з проханням взяти в оренду 8 ділянок під встановлення павільйонів. А в Казакова, мовляв,  термін оренди вийшов в грудні, тож ще невідомо, чи подовжить його сесія.

Микола Казаков та його юрист запевняють, що всі папери в порядку і їх бачили «ті, хто треба». Більше нікому вони їх демонструвати не збиралися. Хіба що правоохоронцям, яких визвали продавці квітів… Поліція підтвердила, що папери в Казакова в порядку.

Одна з продавчинь в досить обширному інтерв’ю заявила, що квіткарі на даному етапі принципово не хочуть і не будуть орендувати павільйони у Казакова, які б прекрасні і недорогі вони не були… Жінки налаштовані рішуче.

Казаков — теж. Він написав в поліцію заяву про перешкоджання його законній діяльності на його території.

Коли екскаватор поїхав, з’явилися навіть озброєні правоохоронці — для приборкання квіткарок, які вчиняли «хуліганські дії»… Щоправда, до цого діло не дійшло.

Квіткарі пригадали Казакову всі давні образи, залізні магазинчики назвали непридатними для торговлі, навіть збір «містового» з торговців овочами на новеньких прилавках назвали незаконним.

Щоправда, самі вони призналися в тому, що нелегально під’єднувались до електромережі житлового будинку, за що сплатили штрафи. Про обігрів в своїх палатках газовими балонами коментувати не стали. Не дуже зрозумілим вийшло пояснення законності свого розташування на цій ділянці — послалися на генеральний план, де є «Квітковий ринок»… Але в генплані навряд чи вписані прізвища конкретних підприємців… Достатніми підставами впроваджувати свій бізнес саме на цій алейці вони вважають подачу заяв на оренду. Власне, в такій саме «незаконності » звинувачують Казакова…

Отже, хто незаконніше знаходиться на цьому горе-квітковому риночку — невідомо.

Присутній на місці подій Фелікс Дербун підтримує квіткарів і стверджує те саме: без рішення депутатів ніякої «автоматичної» пролонгації договору оренди землі бути не може! І оце «різке» будівництво на даній ділянці як раз це підтверджує. Олег Яровий, який, до речі, також претендує на оренду цієї ж землі, також викликав поліцію, щоб вона розібралася, ким, на яких підставах і чому на території ринку ведуться будівельні роботи.

Невідомо, яким чином будуть розвиватися події далі — очевидно, що час переговорів минув, адже звинувачень як з одного, так і іншого боку — більше, ніж досить. Квіткарі завтра збираються знову йти до мера.

 

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

comments powered by HyperComments

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: